Translate

lørdag den 30. november 2013

Hviledag med lækker mad og afslapning

I dag har jeg ikke lavet så meget. Jeg har været frivillig i ældresagen til julehygge på et plejehjem og ellers har jeg bare slappet af og holdt en helt igennem hviledag, så jeg kan være klar til i morgen :) Jeg er meget spændt på løbet, men jeg er nu sikker på, at det nok skal gå godt. Mit mål er 1t 50m, men hvis jeg bare løber under 2 timer, så er jeg tilfreds.

I dag fik vi lækker aftensmad som bestod af frikadeller og hokaidosalat. Opskriften kommer her på hokaidosalaten, og jeg lægger den også ind i opskrifter :)

1 lille hokaidogræskar
3 tsk honning
2 spsk soja
2 spsk olie
2 håndfulde hakket grønkål (originalopskrift: brøndkarse)
300g feta i blok
3 håndfulde groft hakkede valnødder

Skræl, udhul og skær hokaidogræskar i skiver/både på 5-8 mm og bred ud i bunden af et ildfast fad eller en bradepande. Bland honning, soja og olie og hæld over. Bag græskar med lage i 30 min ved 180° alm. ovn. Vend det et par gange undervejs. Lad køle lidt af før anrettelsen.

Skær feta i tern og drys over græskar med grønkål/brøndkarse og valnødder. Server :)



Til at slutte dagens blogindlæg på, får I lige et fint billede af solnedgangen :D

Jeg håber, at der kommer nogle og hepper på mig i morgen, til den halve marathon i Randers :) Det bliver rigtigt spændende, og jeg glæder mig til at se, hvor meget jeg kan slå min PR med :)



fredag den 29. november 2013

Fødselsdag, ny PR og besøg af bedste

I går havde jeg fødselsdag :) Jeg startede med at fejre dagen med en omgang massage hos Finn, han går godt nok til den, men det er jo rigtigt godt for mine muskler bagefter. Han havde en lille gave til mig, som var to plader Thom's chokolader, dem skal jeg nyde en dag efter en hård træning :)
Jeg har været rigtigt artig i år, for det var skønt solskinsvejr på vej til Finn og massage :)












Efter massagen stod den på en hurtig gang styrketræning som bød på ny PR på 77.5 kg 1 RM dødløft :D Jeg er nu kun 2.5 kg fra mit mål - dejligt..!

Efter styrketræningen tog jeg til Århus, hvor jeg var i Den Gamle By i Århus - det var rigtigt hyggeligt i det dejlige vejr. Der var julemarked, så vi fik kigget på lidt julepynt og -slik, men vi købte ikke noget.



Da vi kom hjem lå der en SMUK buket blomster fra min kæreste, som ikke kunne være hjemme på min fødselsdag. Dem er jeg rigtigt glad for :)





Til aftensmad hyggede bedste og jeg i sofaen med forårsruller med soja - ikke det vildeste, men vi havde fået så stor frokost, så vi var ikke så sultne.








I dag fredag hyggede bedste og jeg igen, vi var i Domkirken og på Skovgaardmuseet og så gik vi bare og osede i gågaden her i Viborg - det var rigtigt hyggeligt. Hun tog hjem kl 14.30, efter to meget hyggelige dage.



Da Jesper kom hjem fik jeg flere gaver af ham :) Den ene var en cykeltaske til at sætte på raceren til mobil, nøgler, gels o.l. og den anden gave var en middag på Tokyo Hut til running sushi - mmm!! ELSKER sushi og min kæreste <3



















Jeg har haft en rigtigt hyggelig fødselsdag med bedste, nu vil vi hoppe i seng, så vi er veludhvilede til i morgen, hvor jeg bare skal lave ingenting og hygge med frivilligt arbejde, så jeg er klar til halvmarathonen på søndag :)

onsdag den 27. november 2013

Juletravlt

I dag sov jeg til kl 10 - jeg havde ikke sat noget vækkeur, så jeg tror, at min krop havde brug for det ;) Jeg stod op og spiste morgenmad og så løb jeg en lille intervaltur med 5 x 10-20-30, som er 30 sekunders gang, 20 sekunders løb og 10 sekunders spurt, det var en fin, kort træning, da det jo snart er halvmarathon-tid. Efter løbeturen gik jeg i gang med de helt store juleforberedelser.

Jeg hoppede i noget af mit nye fødselsdagstøj, som er RIGTIGT julet :) (Ellers det må I vel selv bedømme) Og så var jeg ellers klar til at jule.
















Jeg har fået pakket en masse julegaver ind og købt lidt flere, nu mangler jeg kun at få 3 pakker hjem med posten og købe de sidste 5 pakker i butik, så alle i familien kan få gaver :)

Jeg er blevet færdig med pakkekalender til min kæreste, som jeg selvfølgelig håber, at han bliver MEGET glad for (de små pakker i øverste højre hjørne).






Ud over at have pakket en masse gaver ind, har jeg også haft gang i syltegryderne i køkkenet, og har fået lavet 18 glas marmelade og gele - ja 18 glas(!) :P

Her er nogle af glassene stillet klar til den færdige marmelade og frugterne sitrer i gryderne.







Jeg fik både lavet hybenmarmelade og paradisæblegele, jeg håber, at begge bliver en succes hos familie og venner.





18 glas marmelade og gele

Nu står glassene på altanen, så de bliver kolde - det er smart med et ekstra 'køleskab' :)


I skrivende stund sidder jeg og spiser lækker aftensmad, som er linsesuppe med røde linser og svinebouillon, fra engang jeg har lavet ribbensteg, og ved siden af spiser jeg 'chips' lavet af madpandekager i ovnen med ærtedip til - mmmm!! Der er rigtigt meget hvidløg i dippen, så jeg er sikker på, at det bliver en fest uden lige at komme i nærheden af mig i morgen :P 

Det er bare lækkert med god mad. Jeg ELSKER mad!! :) 

Om lidt når jeg er færdig med at spise, vil jeg lave en kop kaffe og sætte mig ind i stuen og spise nogle af de lakridser, jeg fik i fødselsdagsgave af Tanja og Lars sammen med et gavekort til Matas :) Tak for det I to(!) :D 

I morgen skal jeg ud til min sponsormassør, Finn Mogensen, og have gennembanket mine muskler, så jeg er godt klar til konkurrencen på søndag :/ 

Jeg skal mødes med min farmor i Århus kl 12 til frokost og en tur i Den Gamle By. Jeg glæder mig meget, for jeg har ikke set hende siden august, og jeg er sikker på, at det bliver rigtigt hyggeligt. Efter Århus-turen, tager vi sammen til Viborg, og så skal vi rigtigt hygge os her i lejligheden, nu hvor Jesper ikke er hjemme. Det er jo min fødselsdag i morgen, og det ville da være trist, at sidde helt alene på lige netop den dag, men så er det godt, at bedste lige kunne komme et smut forbi :) 

Jeg håber, at du har fået trænet lidt i dag, selvom det har været koldt og vinteragtigt… Brrr… Men så er det godt, at man kan komme hjem og varme sig med at pakke julegaver ind og spise suppe og lækker mad..! :) Der kommer nok først en update på fredag, når bedste er taget hjem igen, men jeg har ikke glemt jer ;)

tirsdag den 26. november 2013

Afslapning og fødselsdagsgave-indløsning

I dag har jeg virkelig ikke lavet særlig meget konstruktivt, men jeg har slappet RIGTIGT meget af :) Jeg har fået det meget bedre end i går, men jeg tænkte, at det nok var en god ide at tage en hviledag mere, så jeg ikke får trænet mig syg igen :P I morgen skal jeg ud at løbe og svømme, så jeg skal nok få indhentet det tabte, og jeg er sikker på, at det nok skal gå godt på søndag.

Jeg brugte det meste af formiddagen på at hygge og læse på sofaen med tæpper og te :) Det var rigtigt dejligt. Eftermiddagen har jeg brugt på at indløse fødselsdagsgavekort og købe julegaver. Jeg fik købt nogle rigtigt fine ting i H&M - det blev til et par jeans, en t-shirt, en skjorte og en sweater og oveni hatten kom t-shirten og blazeren fra min mor og hendes mand, som jeg fik i lørdags.






Efter min shop-amok tur gik jeg på café og fik en chai latte - som jeg ELSKER!! Den smagte rigtigt godt og mindede mig om, at det snart er jul, så jeg skal til at have købt de sidste gaver og pakket de sidste pakkekalendergaver ind til min kæreste, så den er klar til søndag d. 1. december :)

Da jeg kom hjem pakkede jeg poser fyldt med gaver ud og lavede restemad i mikroovnen, og nu sidder jeg her og slapper lidt mere af, og nyder en stille tirsdag aften.

Jeg er glad for at have det bedre i dag, og jeg håber virkelig, at der ikke er så mange, der har fået influenza, selvom det er årstiden. Det er jo desværre også spild af tid - god træningstid..! :)
Hav en god aften.

mandag den 25. november 2013

Jeg har influenza

Ikke så sygdomsramt endda - det kunne være værre ;)
I dag har jeg ikke lavet meget. Lidt frivilligt arbejde, som blev til to gode gåture i det dejlige vejr, og ellers har den bare stået på sofasidning med tæpper, te og afslapning - jeg SKAL bare blive rask inden på søndag, hvor jeg skal løbe halvmarathon i Randers..!



Nu vil jeg varme en lasagnerest til aftensmad og bruge resten af aften på at hygge om mig selv, måske der kommer noget spændende i fjernsynet, så jeg kan få tiden til at gå :) Jeg håber ikke, at der er alt for mange, der har stødt på årstidens fjende nr. 1 - influenza. Det er aldrig rart at være syg, det er bare besværligt og irriterende, det eneste man kan gøre er at putte det væk i dyner og tæpper og bare passe på sig selv. Hav en god aften, forhåbenligt er der bedring på vej i morgen.

søndag den 24. november 2013

Træning og sygdom

I dag har jeg ikke været helt på toppen, jeg tror, at der lurer lidt influenza under overfladen. Jeg har kun løbet 5.4 km i dag, så jeg ikke presser min krop for hårdt - hvis jeg nu er ved at blive syg, skal jeg ikke bruge alle mine kræfter i træningen. Jeg håber virkelig ikke, at det bliver mere end den smule ondt i halsen, jeg har nu, for jeg skal jo være klar til d. 1. december, hvor jeg skal løbe Randers Adventsløb, som er en halvmarathon :) Jeg valgte at gøre dagens træning til kort men hård, så jeg satte ny PR på 5 km, som nu er 24m46s, altså lige under 5 min/km. Det er altid dejligt at træne, når vejret bare er perfekt med solskin og skyfri himmel :D















Efter min korte løbetur, spiste jeg lækker restefrokost fra i går, som bød på carpaccio på grønkål med hjemmelavet ærtepesto og parmesan - mmmm!! Ja, man kan godt bruge grønkål til andet end grønlangkål ;)











Desuden lavede jeg lige det sidste kage klar til min kæreste, som skulle ordne noget cykel-halløj med en ven - jeg håber, at de får den spist, for der er en hel portion mere herhjemme, som skal spises inden i morgen (jeg kan jo ikke lide det). Da han tog afsted, fik han også lige en lækker sandwich med, med laks og grønkål - jeg ved godt, hvad jeg skal have til frokost i morgen, for det så GODT NOK lækkert ud :D!


Nu vil jeg bruge resten af eftermiddagen/aften på at pleje min hals og blive god igen til på søndag :)
Jeg håber, at du har haft en god uge og weekend, og at du har fået trænet lidt. Vi 'ses' i morgen til træning og frivilligt arbejde :)



lørdag den 23. november 2013

Hviledag, ny PR og fødselsdagsfest

Jeg ved godt, at der har været lidt stille på bloggen de sidste par dage, men jeg har bare haft rigtigt travlt.

I torsdags holdt jeg hviledag, så dér var ikke så meget at skrive om, men i går var der så fuld knald på træningen igen. Jeg havde 4 træningspas; spinning, løb, svømning og styrketræning. Ved styrketræningen satte jeg ny PR på dødløft, som nu er på 75 kg på en gentagelse - det er jeg rigtigt tilfreds med, så nu mangler jeg kun 5 kg for at nå min 'intermediate'-styrkestandart.

Efter al min træning var jeg på besøg hos Finn og få helkropsmassage - det kunne jeg mærke, at mine ben havde rigtigt godt af, jeg var nok mere anspændt, end jeg lige regnede med. I dag lørdag, er min højre balle i hvert tilfælde meget øm. Selvom Finn er lidt hård ved mine muskler, er han rigtigt flink, så jeg fik en cykel t-shirt med hjem, som jeg desværre ikke kan passe, men en af gæsterne der kom til min fødselsdag i dag har fået den - så bliver reklamen også spredt lidt :)


Da jeg kom hjem fra træning og massage, skulle jeg gøre klar til at holde fødselsdag. Der var en del at gøre klar til, da jeg skulle lave 3 kager, frokost og aftensmad til 12 personer, så jeg fik travlt. Kagerne fik jeg gjort klar, og de blev RIGTIGT gode, men desværre fik jeg ikke taget billeder af dem i dag :( - de var så fine. Hvis min mor har snapshottet et billede, kommer det på bloggen i morgen, når jeg har været ude at løbe min lange tur på ± 15 km. Jeg lavede også kødsovs klar til lasagne, som vi skal have til aftensmad lige om lidt. Det bliver godt, selvom vi har spist det meste af dagen :P

Det bliver en lynhurtig update denne gang, for jeg skal tilbage til mine gæster, der venter spændt på at få lidt mere at spise :P (Så er det jo godt, at vi skal have sådan en let ret som lasagne)

Der kommer mere i morgen, når jeg har fået ryddet op, sovet ud og løbet. Så kan I også se billeder af mine fine gaver, som jeg er rigtigt glad for.

onsdag den 20. november 2013

Træningsonsdag

Jeg startede dagen med ro på som sædvanlig, men kl. 9 stod den på intervalløb. Det var  som altid en hård omgang - 6.31 km på 34 minutter - som bød på høj puls og sved på panden. Jeg lånte min kærestes tykke vinter løbetights, for det var rigtigt koldt i morges, men også flot :D


Pulsbillede på dagens intervaller - jeg løb 5 x 4 min arbejde med puls over 85% og 1 min hvile


Efter løbet slappede jeg lidt af og forberedte mig på dagens svømmetræningen - det blev til 3 km på 1 time 12 minutter og 39 sekunder - det er en ny PR med forbedring på ± 5 minutter - ikke så dårligt ;) Da jeg lå i vandet i svømmeren og tæskede mig igennem bane efter bane, kom jeg til at tænke på, dengang man tog i svømmehallen med sine forældre, som bare skulle svømme frem og tilbage. Det fedeste var da at vælte rundt på plader, i vandrutchebaner og alt andet lej i vandet, hvor var voksne dog bare kedelige. Men nu er jeg selv blevet én af de der kedelige voksne :P Ca 1/2 år efter min operation i skulderen, var jeg i svømmehallen for første gang, da jeg havde svømmet 10 (25-meter) baner, var jeg nødt til at stoppe, altså efter 250 meter. Jeg havde store smerter i skulderen og nakke flere uger efter og havde egentligt mest lyst til aldrig at tage i svømmehallen igen. Det er nu nok meget godt, at jeg gjorde det igen - i dag svømmede jeg 120 baner, det er dét der skal til for at svømme 3000m i et 25-meter bassin. 

Efter den vilde træningsformiddag stod den på lasagnerester fra i går til frokost - rester er bare for lækkert…!!

Resten af dagen har stået på afslapning, gaveindpakning og oprydning, det er jo ikke så vildt, men jeg har valgt at droppe spinningen i dag, for en øve-instruktør-spinningtime i morgen, hvor jeg skal instruere min kæreste :P Jeg er spændt på, hvad han siger til det :)

Jeg har også fået læst lidt mere og er kommet videre med mit vilde bogprojekt - nu mangler jeg kun at læse 91 bøger inden d. 3. februar :P Piece of cake!

Selvom dagen startede kold og grå, sluttede den med en fin solnedgang :)


tirsdag den 19. november 2013

En stille og rolig træningsdag

I dag har jeg egentligt ikke lavet så meget. Jeg startede dagen med lækker morgenmad - igen(!), har ordnet lidt julegaver og slappet af det meste af dagen, først ud på eftermiddagen, fik jeg lidt at lave. Jeg blev kontaktet af min sponsor, Finn Mogensen, som var interesseret i, om jeg mangler noget træningstøj - gad vide om der falder lidt af, nu hvor det snart er min fødselsdag..? :) Det må tiden vise, jeg er i hvert tilfælde spændt :D

Jeg har været til en times spinning i dag og styrketræning, det var, hvad det kunne blive til i dag, men lidt er jo bedre end ingenting. Jeg satte dog ny PR på squat, så jeg er nu opppe på 55kg på én gentagelse - ikke helt skidt ;)

Efter træning var jeg lige et smut forbi stemmeurnen - jeg håber også, at du har husket at stemme i dag!(?)



Min aftensmad har været super lækker - jeg fik kyllingelasagne med kidney bønner og karry :) Opskriften kommer her:
1 pakket hakket kylling
1 mornaysauce
1 dåse røde kidneybønner
Karry og chili efter smag.

Steg kylling i lidt fedtstof og kom resten af ingredienserne i. Læg i lag med lasagneplader og bag i alm. ovn på 180° i 35-40 minutter.

Der er ikke ost på toppen, så dér sparer man jo lidt kalorier, men den smager SKØNT…!! Dejlig krydret - rigtig god mad til de kolde efterårsaftener ;) Ved siden af fik jeg lidt stegt broccoli med hvidløg - mmmm!!

Jeg håber, at du har fået trænet lidt i dag, selvom det har været lidt gråt de fleste steder ifølge vejrudsigten :)

Vi ses i morgen til intervaller, svømning og spinning!


mandag den 18. november 2013

Restitutionsdag

Dagen har stået på masser af restitution efter gårsdagens lange løbetur.



Jeg startede dagen med lækker og lidt utraditionel morgenmad; Kaffe, 2 blødkogte æg, 1 rundtom rugbrød med 'kaviar' og mayo, 1 skive hjemmebagt brød med parmesanost :) Lækkert, lækkert. Masser af protein - mmm!








Da jeg kiggede ud af vinduet i morges, havde jeg bare allermest lyst til at kravle tilbage under dynen og blive der resten af dagen. Men det endte alligevel med, at jeg trodsede mit kæmpe store puttegen, og kom ud af døren, til det lækre, danske efterårsvejr ;)

Jeg fik gået en tur med Eva kl 10 og cyklet med Gerda kl 14. Frivilligt arbejde i dag: tjek!

Efter en tur i sofa-tandemscykel med Gerda, stod den på en restitutionsløbetur. De 4 km blev kortet ned til 3.15, det passede med, at jeg var lige udenfor døren, så det blev kun så langt :)





Efter løbeturen stod den på udstræk, afslapning og så lidt mere udstrækning :) Nu har jeg lavet lækker aftensmad, som jeg skal til at spise. Opskriften er simpel: Stokken af en broccoli, 1/4 pakke bacontern, 2 skiver kødpålæg, ca 100g feta og olieeddikedressing med sennep, eddike og olie :D Mmmmm!!


I morgen skal jeg bl. a. styrketræne og til spinning, men måske der bliver presset lidt mere træning eller andet godt ind i programmet :) Hav en god aften, og nyd når det i det mindste ikke regner, det varer jo ikke ved ;)




søndag den 17. november 2013

Ny PR på den lange

Dagen startede med morgenmad på sengen - det er jo altid dejligt. Ikke for at prale, men jeg har den sødeste, dejligste, kærligste kæreste i hele verden..! Efter den romantiske start forberedte jeg mig på min lange løbetur, inden det gik løs. Jeg fik løbet 15.14 km på 1 time og 20 minutter, hvilket er en forbedring på 299 m siden sidst - det lyder ikke af meget, men det er ny PR og jeg løb også 5.16 min/km i snit. Jeg er rigtigt glad for resultatet, og det lader da til, at jeg stadig kan forbedre mig ;) Jeg vil gerne ned at løbe 1 time og 30 minutter på en halvmarathon, så jeg skal lige presse tempoet lidt mere ned, men det går jo den rigtige vej..! :D




Efter træningen spiste vi frokost, og så tog jeg et laaaaangt, varmt bad - dejligt! Efter badet hoppede jeg i mine CEP tubes - den bedste restitution til mine ømme ben(!)





Jeg er også en stor fan af aktiv restitution, så vi gik en lille tur gennem byen bagefter. Det er rigtigt fint at bo i gågaden nu, hvor julen nærmer sig. Ligesom i storbyerne, bliver der også her i Viborgs gågader pyntet med kunstige granranker og julekugler og lys - og det er rigtigt hyggeligt :) Det ser godt nok lidt mere hyggeligt ud, når det er mørkt, men nu blev det til en eftermiddagstur, så I må nøjes med resultatet ;)



Overskuddet er der da stadig





På vej hjem fra gåturen gik vi ind og købte lidt snack, og nu hygger jeg på sofaen med varm mælk og syltede ferskner :) Det eneste jeg mangler nu er, at Finn Mogensen lige kommer forbi og giver mine ømme stænger lidt massage :P 

Jeg håber, at du har fået trænet lidt i, eller i hvert fald nydt, det gode vejr nu, hvor vi har det - det kan jo være den sidste solskinsdag i år, men det håber vi ikke ;)
Denne uges træning er blevet til:
16 minutters spinning, 2 km svømning, 1 time 24 minutters styrketræning og 26,74 km løb - ikke så dårligt.

Hav en fortsat god søndag, følg med i morgen, når jeg er tilbage med starten på en ny uge :D




lørdag den 16. november 2013

Lørdagsrengøring og styrketræning

Dagen startede med lækker morgenmad med hjemmebagt brød med ost og ærtepure, en appelsin i både og en kop te - mmm…! Bagefter fulgte den ugentlige rengøring, aka lørdagsrengøringen, hvor der bliver skrubbet og skuret i et par timer - det er jo også en slags motion ;)














Efter rengøring ordnede jeg 1,5 kg vindruer, som vi købte i går for 10 kr - ikke så dårligt ;) Der var en del vindruer der skulle ud, men vi fik ca 1 kg gode vindruer ud af det, og til 10 kr er det jo ganske fint. Vi har snacket dem hele dagen og næsten spist dem alle - de kan nok heller ikke holde sig til i morgen alligevel ;)

Efter rengøring og vindruer tog vi op for at træne :) Vi skulle til en times spinning og styrketræning bagefter, men spinninginstruktøren var desværre så utroligt dårlig, at vi var nødt til at gå fra timen efter 15 minutter. Timen bestod mest af alt af 'cykel-akrobatik', og det var ikke lige det, vi kom efter, så vi smuttede. Styrketræningen gik lidt bedre. Jeg er desværre så øm i kroppen, som jeg havde regnet med efter massagen hos Finn i går, så det var lidt hårdt at squatte med stangen på nakken. Til gengæld gik det fint med at tage kropshævninger, som jeg er ved at være rigtigt gode til. Jeg tager nu 25 kropshævninger med 32 kg hjælp - ja det lyder jo af rigtigt meget, men jeg synes, at det er hårdt, og jeg skal jo starte et sted ;)




Jeg har også fået trænet core, som bl. a. indebærer 2 minutter i planken (øverst). Jeg har også trænet military press i dag, som jeg stadig ikke er så god til (nederst). Jeg skal gerne op og løfte 32 kg på en gentagelse, men lige nu ligger maks kun på ca 25 kg, jeg er dog sikker på, at det nok skal komme en dag :D
Læg forresten lige mærke til min nye træningstop, som jeg har fået af Finn Mogensen fra Mogensen Massage :) Den er rigtigt god at spinne og styrketræne i, og så viser den jo også min nye sponsor frem - tak til dig Finn, hvis du læser med på den anden side af skærmen ;)

Da vi kom hjem, handlede vi lige ind, og så slappede vi bare af resten af eftermiddagen. Min kæreste faldt over en vild artikel, som jeg er nødt til at pointere - du kan selv læse den her. Det handler om en fyr, der vha sveddragt, sauna og saltbade har tabt sig 11,3 kg på 24 timer. Jeg synes, at artiklen er meget slåene, for han har gjort det for at vise, at det ikke bare handler om tabe vægt, men om at tabe fedt, når man gerne vil tabe sig. Han har ikke tabt et eneste gram fedt, det er kun væske, der er forsvundet - så til alle jer, der sidder derude og gerne vil tabe jer; Hold øje med fedtprocenten i stedet for vægten :)

Med de ord, vil jeg sige tak for i dag, hav en fortsat dejlig weekend derude, måske vi ses på min lange løbetur i morgen..? Det bliver 1 time og 20 minutter med start ved Sct. Mathiascenteret i Viborg :D

fredag den 15. november 2013

Min første sponsor

I dag har jeg, som tidligere nævnt, været til samtale hos en sponsor, og vi har fået en rigtigt god aftale i stand. Sponsoren er en massør - se hans hjemmeside her, han hedder Finn Mogensen og holder til iHadsten  Motionsforening.

Jeg fik også første behandling i dag, og det har virkelig gjort underværker for min skulder, nakke og ryg - der er blevet sat gang i noget, så jeg er sikkert godt øm i morgen, mere end jeg allerede er nu ;)

Jeg er rigtigt glad for den gode aftale med Finn, og jeg er sikker på, at det nok skal hjælpe meget på min nakke, som volder mig en del problemer både i træningen og i hverdagen.

Jeg har lavet en side ude i menuen til højre, hvor der kommer til at være navne/links til mine sponsorere, så du kan se, hvem der hjælper mig på vej i min nye livsstil. Lige nu har Finn hele siden for sig selv, men det ændrer sig forhåbentligt snart :)

Efter jeg havde været hos Finn, tog jeg til Århus med min kæreste, hvor vi tullede lidt rundt. Bare en slappe-hygge eftermiddag med frokost på sushi/kinesisk restaurant - lækkert.


På vej hjem i toget fra Århus, læste jeg lidt i en Metro Xpress, og der var nogle sjove/gode artikler ind i mellem - her er to af dem :)


Den med colaen og hjerneskade som ved Alzheimers var alligevel lidt ny. Alle fedmesygdommene og 'calcium-sygdommene' har man jo hørt om før, men at det kan ødelægge hjernen ligesom Alzheimers, det er meget foruroligende. Jeg har helt klart fået et nyt blik på at drikke sukkerholdige drikke - heldigvis drikker jeg ikke så tit cola, men det kan godt være, at det bliver en endnu sjældnere handling fremover :)

Den anden artikel, om squat-togbilletter i Rusland, er lidt sjov. Det er da en super sjov måde, at købe sin billet på, men samtidig en rigtigt godt initiativ, for at fremme sundhed i en storby. Jeg ville synes, at det var en rigtigt god ide, hvis Metro i Danmark begyndte på noget lignende. Selvfølgelig ville man nok se lidt underlig ud, som man stod der og squattede foran en maskine, men man skal også have lidt selvironi, når man træner - alle har vel prøvet at komme til at slå en prut under en løbetur eller hård træning, og så er det altså bedre at grine lidt af det, end at gå ned med flaget og stoppe det, man har gang i :P Så squat-billetter til Danmark - ja tak! :D

Da vi kom hjem, hentede vi min kærestes nye løbesko på posthuset, og så løb vi en lille tur - det blev til 3 hurtige km, og Jesper er glad for sine nye sko. Jeg var pakket godt ind under løbeturen, for det er altså blevet koldt nu. Det var en rigtigt flot løbetur i mørket - der er bare noget hyggeligt ved at løbe om aften, men lige en reminder til alle jer, der løbet om aftenen; Husk reflekser eller lygter så I bliver set i mørket :) 

Sådan ser vinter-outfittet ud med hue og vanter

Med de ord vil jeg lukke ned for i dag :) I morgen står den på styrketræning og måske også lidt spinning.
Ciao!!


torsdag den 14. november 2013

Bagedag, ny PR og sponsordag i morgen :)

I dag har været store bagedag her i Viborg. Jeg har bagt brød, boller og muffins :) mmmm…!













Brød og boller er samme opskrift:
Lynbrød
2,5 dl mælk
50g gær
2,5 dl fuldkornsmel, havregryn eller andet groft
3 dl hvedemel
2-3 håndfulde nødder eller kerner efter eget valg

Rør gæren ud i mælken og tilsæt resten af ingredienserne. Kom i en rugbrødsform med bagepapir. Sæt i kold ovn og bag i 20 minutter ved 225°C - simple as that - og det smager rigtigt dejligt :)

Jeg lavede en dobbeltportion i dag, så der også var til boller - de er rigtigt gode til madpakken :)

Selvom muffins ikke står på top-10 over sunde madvarer, skal man jo heller ikke blive madfanatisk omkring 'sundhed'. Jeg kan ikke selv lide kage (JA..! Jeg er underlig), men det kan min kæreste, så det er ham der bliver forkælet. 

Jeg er frivillig i Viborg Kommune som motionsven - det er ligesom besøgsven, men i stedet for at drikke kaffe og spise kage, går vi ture, cykler eller laver noget andet aktivt/træningsrelatere. Hjemme hos en af borgerne så jeg dette broderi, med nogle rigtigt gode ordsprog; 

"Vær god ved dig selv, mens du har dig." 
"Hellere slides op end ruste op." 
"Altid parat og sød, ellers lad som du er død."

Det er egentligt nogle rigtigt gode ordsprog, som jeg har suget til mig og funderet lidt over. Jeg synes selv, at jeg lever op til ordsprogene, men for at pointere hvordan, kommer her et par eksempler;






- Vær god ved dig selv; det har jeg været i dag, hvor jeg forkælede mig selv med to blødkogte æg til mellemmåltid - ELSKER blødkogte æg, mmm(!)


- Hellere slides op; i dag har jeg været nede og styrketræne. Det var rigtigt hårdt, men jeg fik også sat ny PR i dødløft, som nu er på 72,5 kg - jeg nærmer mig langsomt, men jævnt de 80 kg, som er målet :) 





Jeg fik desværre en irriterende vabel til træningen i hånden, men hver gang den smerter, kan jeg kigge på den med stolthed, fordi jeg satte ny PR - det er SÅ FEDT..! Det bedste er helt klart, at der er så mange fyre, der puster sig op, så når jeg kommer ind og begynder at dødløfte, bliver de måske lidt overraskede over, at min lille krop kan løfte så meget :)


- Altid parat og sød; i eftermiddags var jeg ude og gå tur med en ældre dame gennem Ældresagen. Hun bor på plejehjem, og idet vi kører forbi opslagstavlen med månedens aktiviteter, og som altid kigger vi lige, hvad der sker. Jeg læser højt: "30. november - julehygge med glögg og æbleskiver…", jeg spørger så, om hendes familie kommer, men det mener hun ikke, at de gør, og så spørger hun med en klang af håb, om ikke jeg har lyst til at komme med. Jeg havde ikke nogle planer d. 30, så nu skal jeg have glögg og æbleskiver på plejehjemmet med Grethe :D


I morgen skal jeg til samtale hos en mulig sponsor kl. ca 10.30, og jeg er bare SÅ spændt(!) Jeg håber virkelig, at det kan blive til en fast aftale, og jeg lover, at der nok skal komme en update om mødet.

Nu vil jeg smutte i seng, jeg håber, at du har fået lavet en masse konstruktivt i løbet af dagen :D
















tirsdag den 12. november 2013

Svømmedag og besøg hos mor

I går holdt jeg træningsfri, så jeg kunne få mit training load lidt ned igen efter weekendens strabadser :)

I dag har jeg styrketrænet, det gik rigtigt fint med squat, som blev til en lille stigning i vægt på 2,5kg :) efter styrketræningen svømmede jeg 2 km på 47m13s - en forbedring på 2 minutter og 20 sekunder siden i fredags - det er en RIGTIGT god forbedring, den er jeg stolt af..! 

Efter svømningen tog jeg den lange tur op til min mor i det Nordsjællandske, hvor jeg skal være til i morgen :) det er altid dejligt at komme på besøg hos de gamle - og mors mad smager altså bare godt ;) 


Her er lige et stemningsbillede fra aftenens hygge i sofaen :) vi er vidst lidt tossede, men jeg kan heldigvis sige, at jeg ikke har det fra fremmede ;) 

Lige en ting min mor får mig til at tænke på; det er aldrig for sent at komme i gang..! Jeg har som barn ikke set min mor træne eller haft kendskab til, at hun gjorde det, men i foråret startede hun til roning, og gik all in.. Hun roede 3-4 gange i ugen sæsonen ud
, men har lige meldt sig ud af sin klub, og skal starte i ny klub til foråret. Det er altså lidt sejt, at hun bare hankede op i nosserne og begyndte på det :) hun er lige blevet 50, så den undskyldning jeg oftest hører: "Du er også kun 21 år..", den rækker ikke langt her ;) man kan, hvis man vil, og hvis man ikke gør det, er det fordi, man ikke vil det nok(!) 

Med de ord vil jeg smutte for i aften :) hav det skønt derude ;)

Der kommer snart en update herfra igen...!